Hoe verkoop ik mijn stacaravan?

Hoe verkoop ik mijn stacaravan?

Hoe verkoop ik mijn stacaravan?

Home » Hoe verkoop ik mijn stacaravan?

Stappenplan verkoop stacaravan

 1. Zorg voor een goede presentatie

  De stacaravan moet goed onderhouden zijn, tenzij je voor een lage prijs een opknapper wilt verkopen. Overweeg onderhoud uit te (laten) voeren om een hogere koopprijs te rechtvaardigen. Zorg dat de stacaravan schoon is en opgeruimd. Liefst geen persoonlijke spullen.

 2. Bepaal een realistische prijs

  Kijk op sites waar vergelijkbare stacaravans te koop staan. Bepaal op grond daarvan een reële prijs.

 3. Zorg voor een perfecte bezichtiging

  Probeer voor de bezichtiging naar jouw stacaravan te kijken met de blik van een ander. De koper moet tijdens de bezichtiging zich al eigenaar van de stacaravan kunnen voelen. Zorg dus dat er geen particuliere spullen meer zijn.

 4. Informeer de koper volledig

  Dit is het moment waarop je de koper volledig moet informeren. Informatie die je hebt gedeeld kan achteraf niet tegen je gebruikt worden. Dus als er iets niet 100% in orde is en je vertelt het nu, kan de koper niet achteraf zeggen dat hij het niet wist. Verzwijg je echter zaken, dan kan de koper, ook na de koop, nog bij je aankloppen.

 5. Maak afspraken over de huur van staplaats

  In de meeste gevallen is de grond waar de stacaravan op staat geen eigendom. Je huurt de plek van de terreineigenaar. Die moet een nieuwe huurovereenkomst afsluiten met de koper. Die afspraak is belangrijk voor de koper en dus onderdeel van de onderhandelingen.

 6. Onderhandel over de prijs en de rest van de voorwaarden

  Probeer een zo goed mogelijke koopprijs te ontvangen. Realiseer je dat naast de koopprijs ook andere zaken op geld waardeerbaar zijn. De inventaris, extra’s die je al dan niet achterlaat. Maar ook een paar maanden stageld of verzekering. Staar je dus niet blind op de koopprijs, maar kijk naar de totale deal.

 7. Zet de afspraken op papier

  Zorg dat je een goed contract opstelt. Zorg dat alle afspraken die je hebt gemaakt hierin staan. Bij twijfel voeg je foto’s toe. Een krasje, iets dat je mee verkoopt, zorg dat je achteraf geen discussie kan krijgen.

 8. Levering

  De levering is het moment waarop de eigendom daadwerkelijk overgaat. De betaling moet ontvangen zijn. Je levert de stacaravan op de wijze die jullie hebben afgesproken. Vanaf dat moment gaat het risico van de eigendom over van de verkoper op de koper.
  Voor stacaravans geldt geen wettelijke bedenktijd, die is alleen van toepassing voor woningen en vakantiewoningen. Je kan een contractuele bedenktijd hebben afgesproken.

0
Je winkelwagen