Duurste parkeerplek van Nederland

Wat is de duurste parkeerplek van Nederland?

De duurste parkeerplek van Nederland ligt al jaren in Amsterdam. De prijzen voor een eenvoudige plek in een parkeergarage lopen daar al snel boven de € 50.000.

Parkeren duur? Kijk hier eens

Parkeerplek

De duurste parkeerplek van Nederland bevindt zich al jaren in Amsterdam. Met prijzen boven de € 100.000 heb je dan wel je eigen plekje midden in het centrum. Bij de echt mooie plekken is het dan een geheel geautomatiseerd systeem waarbij de auto volautomatisch wordt opgeborgen. In 2023 betaalde je bijna een half miljoen voor een parkeerplek in de PC Hooftstraat. In 2021 was de duurste parkeerplek heel even bijna € 700.000,-. Dit is trouwens kosten koper, dus er gaat nog het hoge tarief aan overdrachtsbelasting overheen.

Bovenop de koopprijs komen ook nog de maandelijkse servicekosten aan de Vereniging van Eigenaren. Aan de omschrijving valt niet af te zien of er ook nog erfpacht verschuldigd is.

In Rotterdam is parkeren ook niet gratis. De prijzen gaan daar hard omhoog. Zo kost eind 2023 een garage in Hilligersberg al € 100.000. Nog geen Amsterdamse toestanden, maar wel een verdubbeling van de vorige keer dat wij keken.

Voor hetzelfde geld in Groningen

In Oost Groningen heb je vanaf € 125.000 al een aardige woning van rond de 100 vierkante meter. Sterker, voor nog dat bedrag heb je een woning met 4 kamers, een overdekte garage en een tuin van 400 vierkante meter.

Funda voor fun

Deze cijfers komen van Funda in 2023. Niets zo leuk als even in de cijfers van alle data in Nederland rondkijken.

    Heeft onze uitleg je geholpen?

    Je winkelwagen