Stacaravan

Een stacaravan verkopen

Een stacaravan, ergens op een rustige plek, aan zee of bij de hei. De droom voor veel mensen. Anderen hebben genoeg van hun stacaravan en willen deze verkopen. Je kunt die transactie helemaal onderhands doen en niets op papier zetten. Dat heeft wel een aantal forse nadelen. Hebben koper en verkoper wel hetzelfde idee over wat er verkocht is? Bij een conflict achteraf is een schriftelijk contract, hoe kort het ook is, een belangrijk bewijsmiddel. Daarom kunnen jullie het beste een koopcontract maken. Voor de koop of verkoop van de stacaravan heb je geen notaris nodig.

Belangrijk is dat je goed regelt wat er wel en niet verkocht is. De inboedel, de tuin, de schotelantenne?

Toestemming eigenaar

stacaravan

De stacaravan staat los van de grond. Je kan die dus verkopen. Meestal is de grond waarop de caravan staat niet jouw eigendom. Je kunt de plek waar die staat niet meeverkopen. Jij hebt meestal een huurcontract met de eigenaar van het terrein. Dat wil zeggen dat je aparte afspraken moet maken met de eigenaar van de grond. In de meeste voorwaarden van recreatieondernemingen staat dat je vooraf toestemming moet vragen. Je kunt vooraf toestemming vragen van de ondernemer dat de huur van de staplaats door de koper kan worden overgenomen. Is de ondernemer aangesloten bij de Recron, dan ben je gebonden aan artikel 9 van de Recron voorwaarden. Die voorwaarden geven de exploitant van het park een zeer sterke positie.

Stacaravan als belegging

Je kunt een stacaravan kopen met een meer commercieel doel. Bijvoorbeeld omdat je denkt dat je die later dan kunt verhuren. Dat kan praktisch nooit zomaar. Hier zijn regels per park voor of de gemeente heeft er regels voor opgesteld. Ben je van plan om te gaan verhuren? Verdiep je dan voor je over gaat tot de aankoop heel goed in de ter plaatse geldende regels.

Een stacaravan verhuren

Je kunt jouw stacaravan ook verhuren. Net als dat je een vakantiehuisje kunt verhuren. Houd rekening met de eigenaar of exploitant van het terrein. Ben jij beiden, eigenaar van de caravan en van het terrein, dan is dat eenvoudig. Staat de stacaravan op een caravanpark of ander terrein? Meestal zal er toestemming nodig zijn, of zit er bijvoorbeeld een maximum aan het aantal weken dat je per jaar mag verhuren. Naast een koopovereenkomst is op deze site ook een huurovereenkomst aanwezig. Voor de verhuur van een stacaravan maak je een contract dat je kunt vergelijken met alle contracten voor recreatie-objecten. Wat zit er wel wat zit er niet in de huur? Ook regel je op die manier dat mensen zich aan bepaalde regels moeten houden. Bijvoorbeeld de regels zoals die op het park gelden voor parkeren of barbecueën.

0
Je winkelwagen