Stacaravan

Een stacaravan verkopen

Een stacaravan, ergens op een rustige plek, aan zee of bij de hei. De droom voor veel mensen. Anderen hebben genoeg van hun stacaravan en willen deze verkopen. Je kan het helemaal onderhands doen en niets op papier zetten. Dat heeft wel een aantal forse nadelen. Hebben koper en verkoper wel hetzelfde idee over wat er verkocht is? Daarom kunnen jullie het beste een koopcontract maken.

Belangrijk is dat je goed regelt wat er wel en niet verkocht is. De inboedel, de tuin, de schotelantenne?

Toestemming eigenaar

stacaravan

De stacaravan staat los van de grond. Je kan die dus verkopen. Meestal is de grond waarop de caravan staat niet jouw eigendom. Je kan de plek waar die staat niet meeverkopen. Jij hebt meestal een huurcontract met de eigenaar van het terrein. Dat wil zeggen dat je aparte afspraken moet maken met de eigenaar van de grond. In de meeste voorwaarden van recreatieondernemingen staat dat je vooraf toestemming moet vragen. Je kan vooraf toestemming vragen van de ondernemer dat de huur van de staplaats door de koper kan worden overgenomen? Is de ondernemer aangesloten bij de Recreon, dan ben je gebonden aan artikel 9 van de Recreon voorwaarden.

Stacaravan als belegging

Je kan een stacaravan kopen met een meer commercieel doel. Bijvoorbeeld omdat je denkt dat je die kan verhuren. Dat kan praktisch nooit zomaar. Hier zijn regels per park voor of de gemeente heeft er regels voor opgesteld. Ben je van plan om te gaan verhuren? Verdiep je dan voor je over gaat tot de aankoop heel goed in de ter plaatse geldende regels.

Een stacaravan verhuren

Je kan de stacaravan ook verhuren. Net als dat je een vakantiehuisje kan verhuren. Houd rekening met de eigenaar of exploitant van het terrein. Ben jij beiden, eigenaar van de caravan en van het terrein, dan is dat eenvoudig. Staat de stacaravan op een caravanpark of ander terrein? Meestal zal er toestemming nodig zijn, of zit er bijvoorbeeld een maximum aan het aantal weken dat je per jaar mag verhuren.

0
Je winkelwagen