Stacaravan

Home » Stacaravan

Een stacaravan verkopen

Een stacaravan kopen of verkopen doe je hier. In alle gevallen kan je natuurlijk eenvoudig zelf een contract opmaken. De juridische positie van de eigendom van de stacaravan is dat je de economische eigendom bezit en die kan verkopen.

Toestemming eigenaar

Vakantie

De stacaravan staat los van de grond. Je kan die dus verkopen. Meestal is de grond waarop de caravan staat niet jouw eigendom. Je kan de plek waar die staat niet meeverkopen. Jij hebt meestal een huurcontract met de eigenaar van het terrein. Dat wil zeggen dat je aparte afspraken moet maken met de eigenaar van de grond. In de meeste voorwaarden van recreatieondernemingen staat dat je vooraf toestemming moet vragen. Je kan vooraf toestemming vragen van de ondernemer dat de huur van de staplaats door de koper kan worden overgenomen? Is de ondernemer aangesloten bij de Recreon, dan ben je gebonden aan artikel 9 van de Recreon voorwaarden.

Langs de notaris?

Als de stacaravan op grond van huur op een terrein staat dan hoef je niet naar de notaris. Jullie kunnen onderling in een contract de koop/verkoop regelen. Dat is anders als de onderliggende grond in eigendom is, of dat er sprake is van een recht van opstal of erfpacht. In die gevallen moeten jullie de overeenkomst vast laten leggen bij een notaris. Die moet de koop dan ook inschrijven in het kadaster.

Voordelen

Je maakt nergens zo voordelig en makkelijk zelf een koopcontract voor een stacaravan.

  • In 5 minuten klaar
  • Geen makelaar, jurist of notaris nodig
  • Jouw overeenkomst op jouw moment
  • Word document dus zelf aan te passen
  • Goed beschermd als koper en verkoper
  • Reken veilig af met iDEAL, Apple Pay of Creditcard

Lees meer

0
Je winkelwagen