Vrijetijdshuisje

Vrijetijdshuisjes

Nederland staat vol met kleine huisjes, die dienen voor recreatie. De naam is steeds verschillend, de juridische status is meestal gelijk. Tuinhuisjes zijn er ook in verschillende vormen en maten. Hele grote waar je het hele jaar kan blijven, of kleine waar je niet mag overnachten. Het traditionele strandhuisje is klein, maar moderne zijn strandvilla’s.

Van al deze huisjes staat vast dat het geen onroerend goed is. Je bent niet de eigenaar van de grond, alleen van het huisje. Daardoor ben je in juridische zin ook geen eigenaar van dat huisje, je hebt alleen de economische eigendom. Bij strandhuisjes is dat weer anders. Die zijn naar hun aard meestal verplaatsbaar. Daarom worden die ook ieder jaar weg gehaald en weer opgebouwd.

In veel gevallen is het bezit van deze huisjes, gebouwtjes of hoe je ze ook bekijkt gekoppeld aan verenigingen. Langs de hele kust heb je strandverenigingen, Nederland staat vol tuinverenigingen. Alleen leden kunnen daar een huisje hebben. Verkoop is gebonden aan een reeks van regels, waaronder vaak een wachtlijst van de vereniging.

Je kan hier koopcontracten en huurcontracten vinden voor ieder vrijetijdshuisje.

0
Je winkelwagen