Hypotheek

Hypotheek vestigen

hypotheek

Een hypotheek, is de financiering van een onroerende zaak. Bij de financiering van bijvoorbeeld een stacaravan kan je geen hypotheek hebben. Die moet je financieren met een gewone lening. Het bijzondere van een hypothecaire lening is dat de bank het unieke recht heeft op jouw woning of ander object. Betaal je de rente of aflossing niet dan kan de bank direct overgaan tot verkoop. Om een hypotheek af te sluiten moet je een partij hebben die jou het geld wil uitlenen. Daarna ga je bij een notaris de hypotheekakte opstellen.

Hypotheek oversluiten

Een hypotheek heeft een lange looptijd, vaak tot wel 30 jaar. De voorwaarden stel je aan het begin vast, waaronder de hypotheekrente. In de loop van de tijd wil je die misschien wijzigen. Dan moet je de hypotheek oversluiten. Dat kan bij dezelfde partij of bij een andere aanbieder. Je moet de nieuwe hypotheekakte afsluiten bij de notaris. Op dat moment haalt de notaris de oude inschrijving door.

Hypotheek doorhalen

Een afgeloste hypotheek kun je doorhalen bij het kadaster. Het is niet dat een royement zoals dat heet automatisch plaatsvindt. Is een hypotheek afgelost dan moet die ook nog uitgeschreven uit het kadaster. Wijzigingen in het kadaster kunnen alleen door een notaris worden gedaan.

Hypotheek

Je kan wachten tot je het huis verkoopt, bij de verkoop zal de bestaande inschrijving doorgehaald worden. Dat doet de notaris van de koper voor jou. Jij betaalt dan wel een hoger bedrag dan als je het nu direct uitvoert. Je kan via royement.nl eenvoudig en goedkoop een royement van je hypotheek regelen.

0
Je winkelwagen