Een EMCI gecertificeerde jachtmakelaar

Een EMCI gecertificeerde jachtmakelaar

Wat is een gecertificeerde jachtmakelaar?

De EMCI is een organisatie de jachtmakelaars certificeert. De makelaars moeten aan een reeks eisen voldoen. Hierop is toezicht door de organisatie. Onder meer is er ook een klachtenregeling.

Gecertificeerde jachtmakelaar

Iedereen kan zich jachtmakelaar noemen. Het is geen beschermd beroep of een beschermde titel. Om die reden hebben een aantal makelaars zich verenigd en een organisatie opgericht. De leden moeten voldoen aan een reeks regels. Hierdoor is er bij deze makelaars een bepaald minimum aan kwaliteit. Denk aan verplichte opleiding en bijscholing, toezicht op hun werk en fatsoenlijk gedrag. Alleen daardoor kunnen zij een certificaat ontvangen en zich gecertificeerd makelaar noemen.

jachtmakelaar

De EMCI

De EMCI (European Martime Certification Institute) is een internationale organisatie die zich toelegt op opleiding, toezicht en certificering in de scheepvaartsector.

Zij hebben een aparte klachtenregeling als je ontevreden bent over de diensten van één van hun leden. Voordeel van een dergelijke interne klachtenregeling is dat die meestal sneller en goedkoper werkt dan een juridische procedure. Zorg wel dat je altijd de mogelijkheid open houdt om later, als het resultaat heel onbevredigend is, nog naar de rechter te stappen.

    Heeft onze uitleg je geholpen?

    Je winkelwagen