Veilig je strandhuisje verhuren

Veilig je strandhuisje verhuren

Strandhuisje verhuren

strandhuisje verhuren

In plaats van verkopen kan je natuurlijk ook een strandhuisje verhuren. Ook hier geldt om te beginnen dat er verschillende regels kunnen zijn die jouw vrijheid hierin beperken. De strandvereniging kan beperkingen hebben opgelegd aan de verhuur.

Maar ook de gemeente kan grenzen stellen aan de verhuur van de strandhuisjes. De meest voorkomende beperking gaat over het maximale aantal dagen dat je zou kunnen verhuren.

Met een huurcontract regel je de huur van het huisje. Daarmee heb je de belangrijkste zaken op papier. Zoals de huurperiode, de hoogte van de huur en het gebruik. Je kan natuurlijk altijd zelf nog aanvullende regels maken.

Zo is via het contract ook verbindend gemaakt als je een papier of map met aanwijzingen in het huisje hebt gelegd. Het contract gaat ook over overlast voor de buren en het maken van vuur of een barbecue.

Inkomstenbelasting bij verhuur

Een strandhuisje is geen onroerend goed. Dat wil zeggen dat het bezit van dat strandhuisje niet valt onder Box 3. Zou dat het geval zijn dan vielen de huuropbrengsten buiten de belastingheffing.

Ga je dus een strandhuisje verhuren dan zijn dat mogelijk “overige inkomsten”. Die moet je aangeven in Box 1 als resultaat uit tijdelijke verhuur. Je betaalt er dan ook gewoon belasting over. Vergelijk het maar met verhuren via Air BNB. Bij deze inkomsten kan je de uitgaven verrekenen. Denk bijvoorbeeld aan een deel van de huur die jij betaalt, of advertentiekosten, bemiddelingskosten en dergelijke.

Helemaal duidelijk is het trouwens niet.

Wel heel duidelijk is als je gaat verhuren als ondernemer. Dan verhuur je dus niet incidenteel een keer je strandhuisje maar is dat een regelmatige bron van inkomsten. Dan heb je ook met heel andere regels te maken, zoals mogelijk zelfs BTW.

Ook is het anders als je, naast je strandhuisje verhuren, diensten gaat verlenen, zoals rondleidingen of contact met instanties, boeken van uitstapjes. De inkomsten die je daaruit ontvangt vallen ook zeker onder de belastingheffing.

Splits altijd de huur in twee delen, namelijk huur en de vergoeding voor kosten zoals gas, water en elektra.

Voordelen

Je maakt nergens zo voordelig en makkelijk zelf een huurcontract voor een strandhuisje!

  • Geen makelaar of jurist nodig
  • Je ontvangt een Word document, dat kun je dus zelf aanpassen
  • Goed geregeld als verhuurder

0
Je winkelwagen