Vrijwaringsbewijs verkoop boot

Vrijwaringsbewijs verkoop boot

Hoe schrijf ik de boot over?

Snelle boten staan geregistreerd bij de RDW. De koper moet de boot overschrijven op zijn naam. Dat kan online via de site van de RDW. Je ontvangt geen vrijwaringsbewijs.

Overschrijven bij de RDW

Snelle boten, waaronder waterscooters en jetski’s staan geregistreerd bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Je moet deze registratie omzetten op naam van de koper. Dit is een taak voor de koper. Die logt dan in bij de RDW, met behulp van zijn DigiD. De registratie geldt voor ieder vaartuig dat korter is dan 20 meter en sneller vaart dan 20 kilometer per uur.

Uitgebreide informatie over het overschrijven van een boot tref je aan op de site van de RDW.

vrijwaringsbewijs

Verkoper levert registratiebewijs

De verkoper moet bij de levering van de boot het registratiebewijs van de boot afgeven aan de koper. Heeft de verkoper geen bewijs dan kan deze een nieuwe aanvragen. In andere gevallen kan de koper dit zelf regelen. Dit kost meer tijd en er zijn kosten aan verbonden.

Geen vrijwaringsbewijs

Anders dan bij een auto ontvang je geen vrijwaringsbewijs van de RDW. Je kan wel inloggen om te zien of de boot is overgeschreven. Doe dat als verkoper. Staat de boot nog op jouw naam, dan ontvang je ook eventuele boetes.

    Heeft onze uitleg je geholpen?

    Je winkelwagen