Overdrachtsbelasting ligplaats

Overdrachtsbelasting ligplaats

Welk percentage overdrachtsbelasting bij een ligplaats?

In het algemeen is het hoge tarief verschuldigd. In zeer uitzonderlijke gevallen zou de ligplaats bij een woning kunnen horen. In dat geval is het lage tarief van toepassing

Overdrachtsbelasting bij een ligplaats

De vraag welk percentage van overdrachtsbelasting van toepassing is kan je alleen feitelijk beantwoorden. De wet geeft geen exacte regeling, In het algemeen zal het hoge tarief van toepassing zijn. Het lage tarief is alleen van toepassing als de ligplaats bij een woning hoort. Dat zou kunnen bij een jachthaven met huizen.

Het tarief van 6% is in ieder geval van toepassing op speciaal gebouwde ligplaatsen. Die behoren naar hun aard niet tot de woning. Voor meer informatie kijk je op de site van De Belastingdienst.

De uitzondering met, 2% overdrachtsbelasting is van toepassing als de ligplaats een kadastraal nummer heeft dat aansluit bij de woningen. Bij wat verderaf gelegen ligplaatsen kan deze vraag lastiger te beantwoorden zijn.

Verkeerd tarief overdrachtsbelasting, mogelijk strafbaar

De keuze voor het tarief wordt gedaan door de koper en verkoper in overleg met de notaris. Het opzettelijk kiezen voor het lage tarief terwijl het hoge 6% tarief van toepassing is, kan een strafbaar feit opleveren.

    0
    Je winkelwagen