Overdrachtsbelasting bij verkoop stacaravan

Overdrachtsbelasting bij verkoop stacaravan

Home » Overdrachtsbelasting bij verkoop stacaravan
Betaal ik overdrachtsbelasting bij de koop van een stacaravan?

Ja een stacaravan is meestal naar zijn aard een onroerende zaak. Je moet dan bij de koop 6% overdrachtsbelasting betalen.

Overdrachtsbelasting stacaravan

Overdrachtsbelasting betaal je in Nederland bij de koop/verkoop van onroerende zaken. Een stacaravan is naar zijn aard meestal een onroerende zaak. Dat wil zeggen dat er bij de verkoop overdrachtsbelasting verschuldigd is.

geld geven

Overdrachtsbelasting betaal je in Nederland bij de koop/verkoop van onroerende zaken. Een stacaravan is naar zijn aard meestal een onroerende zaak. Dat wil zeggen dat er overdrachtsbelasting verschuldigd is. Dat een stacaravan een onroerende zaak is komt door natrekking.

De koper van de stacaravan is verantwoordelijk voor het doen van aangifte en de betaling voor de overdrachtsbelasting. Je kan uitleg vinden bij De Belastingdienst en een aangiftebiljet aanvragen bij De Belastingtelefoon. De aangifte moet binnen vier weken zijn gedaan en betaald. De belasting is verschuldigd over de waarde van de stacaravan. Verkoop je die met inventaris? Zorg dan dat je die duidelijk gescheiden opneemt in de overeenkomst. Over de inventaris is geen belasting verschuldigd.

    Heeft onze uitleg je geholpen?

    0
    Je winkelwagen