Beleggen in garagebox

Is het voordelig om te beleggen in een garagebox?

Beleggen in garageboxen kan een goed rendement opleveren. De aanschafkosten zijn (nog) relatief laag. Er zijn wel een aantal aspecten waar je goed rekening mee moet houden. Dus zorg ervoor dat je goed beslagen ten ijs komt.

beleggen

Beleggen

Een garagebox is relatief goedkoop, of althans de aanschaf kan al vanaf € 15.000 en je kan ze makkelijk aanschaffen. Daarna kan je ze gaan verhuren. Na een aantal jaren kan je dan van de opbrengst een tweede garagebox kopen. Op deze manier kan je een aardige aanvulling op je inkomen opbouwen. Zoals met alle beleggingen zijn er risico’s. Ook moet je goed bedenken wat je exact wilt en hoe je dat wilt bereiken.

Let op, geen toezicht

Beleggen in garageboxen vindt plaats buiten AFM-toezicht. Dat klinkt misschien als bureaucratie. Maar dat is het zeker niet. Zo zie je op veel sites termen als “gegarandeerd rendement van 7%”. Banken en beleggingsfondsen mogen dat nooit beweren, tenzij zij uit eigen zak garanderen. De aanbieders van garageboxen zijn niet aan de AFM gebonden. Zij kunnen hooguit voor de ReclameCodeCommissie moeten komen. Helaas voor de beleggers zullen de genoemde garanties het zelden tot een contract hebben gebracht.

Stappenplan beleggen in garagebox

Beleggen in een garagebox.
Neem de volgende onderwerpen stap voor stap door

Investeren en rendement

Hoe bereken je het werkelijke rendement op je investering? Hoe hoog is die investering en wat het is de huur die je eventueel in rekening kan brengen? Lees ook: Kleinschaligheidsaftrek voor je investering.

Word je ondernemer?

Het kan interessant zijn om de garageboxen te verhuren als ondernemer. De belastingdienst zal ook zeker als je een aantal garageboxen bezit je aanmerken als ondernemer. Lees ook: Wanneer ben ik ondernemer?

Zorg voor een goed huurcontract

Als je gaat verhuren zorg dan dat je minimaal een goed huurcontract hebt opgesteld. Dit huurcontract vind je uiteraard op de DoeHetZelfMakelaar. Lees ook over BTW bij verhuur.

Maak een keuze tussen beleggen in bestaande bouw of in nieuwbouw

Er worden momenteel heel veel parken opgezet met garages of bergingen. Die zijn gebouwd voor moderne verhuur en voorzien van alle gemakken en services. Dat is natuurlijk niet gratis. Eventuele kosten moet je dan doorbelasten aan de huurders.

Uitbesteden of zelf doen

Je kan verhuur en zelfs aanschaf uitbesteden aan makelaars of speciale bedrijven. Ook de aanbieders van de nieuwbouwcomplexen bieden deze diensten vaak aan.

    Heeft onze uitleg je geholpen?

    Je winkelwagen