Hoe verkoop ik mijn parkeerplek?

Hoe verkoop ik mijn parkeerplek?

Stap 2: zelf afronden

Stap 3: goed geregeld

Hoe verkoop ik mijn parkeerplek?

Home » Hoe verkoop ik mijn parkeerplek?

Stappenplan verkoop parkeerplek

 1. Bepaal een realistische prijs

  Kijk op sites waar vergelijkbare parkeerplekken te koop staan. Bepaal op grond daarvan een reële prijs.

 2. Informeer de koper volledig

  Dit is het moment waarop je de koper volledig moet informeren. Informatie die je hebt gedeeld kan achteraf niet tegen je gebruikt worden. Dus als er iets niet 100% in orde is en je vertelt het nu, kan de koper niet achteraf zeggen dat hij het niet wist. Verzwijg je echter zaken, dan kan de koper, ook na de koop, nog bij je aankloppen.

 3. Onderhandel over de prijs en de rest van de voorwaarden

  Probeer een zo goed mogelijke koopprijs te ontvangen. Realiseer je dat naast de koopprijs ook andere zaken op geld waardeerbaar zijn. Denk aan een paar maanden WOZ of andere doorlopende kosten. Staar je dus niet blind op de koopprijs, maar kijk naar de totale deal.

 4. Zet de afspraken op papier

  Zorg dat je een goed contract opstelt. Zorg dat alle afspraken die je hebt gemaakt hierin staan. Bij twijfel voeg je foto’s toe. Iets dat je mee verkoopt, zorg dat je achteraf geen discussie kan krijgen.

 5. Geen bedenktijd

  Hoewel een parkeerplek een onroerende zaak is geldt geen wettelijke bedenktijd. Die is alleen van toepassing voor woningen en vakantiewoningen. Je kan een contractuele bedenktijd hebben afgesproken.

 6. Levering

  De levering is het moment waarop de eigendom daadwerkelijk overgaat. Parkeerplekken zijn onroerende goederen. Het transport moet dus plaatsvinden bij een notaris. Die schrijft de koop vervolgens in bij het kadaster.

Teken bij de notaris

Stap 2: zelf afronden
Perfect contract

Goed geregeld

Stap 3: goed geregeld
Betaal met iDEAL

0
Je winkelwagen