Hoe verkoop ik mijn ligplaats?

Hoe verkoop ik mijn ligplaats?

Home » Hoe verkoop ik mijn ligplaats?
stappenplan

Stappenplan verkoop ligplaats

 1. Bepaal een realistische prijs

  Kijk op het internet waar vergelijkbare ligplekken te koop staan. Bepaal op grond daarvan een reële prijs voor de ligplaats. Marktplaats is bijvoorbeeld een goede plek om te starten.
  Bij het bepalen van een realistische prijs moet je rekening houden met de volgende onderdelen:
  – het aantal ligplaatsen dat je verkoopt;
  – de locatie van de ligplaats;
  – de staat van onderhoud van de ligplaats; en
  – de grootte van de ligplaats.
  Op basis van deze onderdelen bepaal je een prijs.

 2. Informeer de koper volledig

  Het is belangrijk om de koper volledig te informeren. Als je informatie achterhoudt kan de koper, ook na de koop, nog bij je aankoppen. Als verkoper heb je een mededelingsplicht.
  Informatie die je hebt gedeeld kan achteraf niet tegen je gebruikt worden. Dus als er iets niet 100% in orde is en je vertelt het nu, kan de koper niet achteraf zeggen dat hij het niet wist. De koper heeft zelf een onderzoeksplicht.

 3. Onderhandel over de prijs en de voorwaarden

  Om een goede prijs je krijgen moet je onderhandelen met de koper. Naast de koopprijs zijn ook andere zaken op geld waardeerbaar. Denk aan een paar maanden WOZ of andere doorlopende kosten. Staar je niet blind op de koopprijs, maar kijk naar de totale deal.

 4. Zet de afspraken op papier

  Stel een koopovereenkomst op. Zet hier alle gemaakte gemaakte afspraken in. Voeg ook foto’s van de ligplaats toe. Hierdoor voorkom je dat er achter discussie ontstaat.

 5. Geen bedenktijd

  Hoewel een ligplaats wel een onroerende zaak is geldt er geen wettelijke bedenktijd. Die is alleen van toepassing voor woningen en vakantiewoningen. Je kan wel een contractuele bedenktijd hebben afgesproken.

 6. Levering

  De levering is het moment waarop de eigendom daadwerkelijk overgaat. Ligplaatsen zijn onroerende goederen. Het transport moet dus plaatsvinden bij een notaris. Die schrijft de koop vervolgens in bij het kadaster.

0
Je winkelwagen