Chalet

Home » Chalet

Een chalet verkopen

Een chalet kopen of verkopen. We hebben het hier niet over een kasteel in Frankrijk. Een chalet is naar zijn aard een los object, maar vaak door natrekking een onroerende zaak.

Toestemming eigenaar

Contract

Het chalet staat los van de grond. Meestal is de grond waarop het chalet staat niet jouw eigendom. Je kan de plek waar die staat niet mee verkopen. Jij hebt meestal een huurcontract met de eigenaar van het terrein. Dat wil zeggen dat je aparte afspraken moet maken met de eigenaar van de grond. In de meeste voorwaarden van recreatieondernemingen staat dat je vooraf toestemming moet vragen. Je kan vooraf toestemming vragen van de ondernemer. Die kan verklaren dat de huur van de plek door de koper kan worden overgenomen. Is de ondernemer aangesloten bij de Recreon, dan ben je gebonden aan artikel 9 van de Recreon voorwaarden.

Langs de notaris

Als het chalet op grond van huur op een terrein staat dan hoef je niet naar de notaris. Jullie kunnen onderling in een contract de koop/verkoop regelen. Dat is anders als de onderliggende grond in eigendom is, of dat er sprake is van een recht van opstal of erfpacht. In die gevallen moeten jullie de overeenkomst vast laten leggen bij een notaris. Die moet de koop dan ook inschrijven in het kadaster.

Voordelen

Je maakt nergens zo voordelig en makkelijk zelf een koopcontract voor een chalet.

  • In 5 minuten klaar
  • Geen makelaar, jurist of notaris nodig
  • Jouw overeenkomst op jouw moment
  • Word document dus zelf aan te passen
  • Goed beschermd als koper en verkoper
  • Reken veilig af met iDEAL, Apple Pay of Creditcard

Lees meer

0
Je winkelwagen