Garagebox

Home » Garagebox

Garage kopen

stappenplan

Je kan een losse garage verkopen. Die kan bij een woning of appartement horen, maar ook los daarvan staan. Kenmerkend voor een garage is dat deze op grond van het bestemmingsplan geschikt is om een auto of ander motorvoertuig in te stallen.

Langs de notaris

Heb je de garage gekocht (of verkocht) dan moet je naar de notaris. Een garagebox is een registergoed. Die staan ingeschreven in het kadaster. Je hebt een notaris nodig om een transportakte op te stellen, die in het kadaster kan worden ingeschreven.

De kosten van de notaris heb je als koper zelf in de hand. Schrik niet want de notariskosten kunnen behoorlijk hoog zijn in verhouding tot de koopprijs. De koper heeft het recht om de notaris te zoeken en in ieder geval een offerte te vragen. Dit is op grond van de algemene regel: “wie betaalt die bepaalt”. De koper zal in het algemeen alle kosten verbonden aan de koop moeten betalen.

garagebox

Het maakt voor de notariskosten niet uit aan wie je de garage verkoopt, een vreemde of binnen de familie. De werkzaamheden van de notaris zijn bovendien niet minder bij een groot stuk grond of bij een garagebox. Het opstellen van de akte, het controleren van de registers en de gegevens van de koper en verkoper, deze werkzaamheden zijn in beginsel gelijk.

Je kan ook als verkoper de kosten van de notaris voor je rekening nemen. Jij mag dan de notaris uitzoeken. Je noemt dat vrij op naam, afgekort als v.o.n. Dat zet je dan in de aanbieding of advertentie.

Garagebox verhuren

Je kan een garagebox ook verhuren. Dat kan zowel met een losse garage als met een garage die onderdeel is van een groter geheel. Zorg dan als verhuurder dat je de zaak goed vastlegt in een huurcontract.

Voordelen

Je maakt nergens zo voordelig en makkelijk zelf een huurcontract voor een garage.

  • In 5 minuten klaar
  • Geen makelaar of jurist nodig
  • Jouw overeenkomst op jouw moment
  • Word document dus zelf aan te passen
  • Goed geregeld als verhuurder
  • Reken veilig af met iDEAL, Apple Pay of Creditcard
0
Je winkelmandje