Hoe verkoop ik mijn garagebox?

Hoe verkoop ik mijn garagebox?

Stap 2: zelf afronden

Stap 3: goed geregeld

Hoe verkoop ik mijn garagebox?

Home » Hoe verkoop ik mijn garagebox?

Stappenplan verkoop garage

 1. Zorg voor een goede presentatie

  De garage moet er netjes uitzien. Overweeg onderhoud, zoals schilderwerk, piepende deuren en dergelijke uit te (laten) voeren om een hogere koopprijs te rechtvaardigen. Zorg dat de ruimte schoon is en opgeruimd.

 2. Bepaal een realistische prijs

  Kijk op sites waar vergelijkbare garageboxen te koop staan. Bepaal op grond daarvan een reële prijs.

 3. Zorg voor een perfecte bezichtiging

  Probeer voor de bezichtiging naar jouw garage te kijken met de blik van een ander. De koper moet tijdens de bezichtiging zich al eigenaar kunnen voelen. Zorg dus dat er geen spullen meer staan.

 4. Informeer de koper volledig

  Dit is het moment waarop je de koper volledig moet informeren. Informatie die je hebt gedeeld kan achteraf niet tegen je gebruikt worden. Dus als er iets niet 100% in orde is en je vertelt het nu, kan de koper niet achteraf zeggen dat hij het niet wist. Verzwijg je echter zaken, dan kan de koper, ook na de koop, nog bij je aankloppen.

 5. Onderhandel over de prijs en de rest van de voorwaarden

  Probeer een zo goed mogelijke koopprijs te ontvangen. Realiseer je dat naast de koopprijs ook andere zaken op geld waardeerbaar zijn. Denk aan een paar maanden verzekering, WOZ of andere doorlopende kosten. Staar je dus niet blind op de koopprijs, maar kijk naar de totale deal.

 6. Zet de afspraken op papier

  Zorg dat je een goed contract opstelt. Zorg dat alle afspraken die je hebt gemaakt hierin staan. Bij twijfel voeg je foto’s toe. Schade of iets dat je mee verkoopt, zorg dat je achteraf geen discussie kan krijgen.

 7. Geen bedenktijd

  Hoewel een garagebox wel een onroerende zaak is geldt er geen wettelijke bedenktijd. Die is alleen van toepassing voor woningen en vakantiewoningen. Je kan wel een contractuele bedenktijd hebben afgesproken.

 8. Levering

  De levering is het moment waarop de eigendom daadwerkelijk overgaat. Garages zijn onroerende goederen. Het transport moet dus plaatsvinden bij een notaris. Die schrijft de koop vervolgens in bij het kadaster.

Teken bij de notaris

Stap 2: zelf afronden
Perfect contract

Goed geregeld

Stap 3: goed geregeld
Betaal met iDEAL

0
Je winkelwagen